Η πόλη της Καστοριάς

m

Η Καστοριά είναι πόλη της Μακεδονίας, έδρα του δήμου Καστοριάς και πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς στην δυτική Μακεδονία.

Ο πραγματικός πληθυσμός της πόλης ανέρχεται στους 20.000 κατοίκους, σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Είναι χτισμένη πάνω σε χερσόνησο της λίμνης Ορεστιάδας, σε υψόμετρο 703 μ. από την επιφάνεια της θάλασσας, ανάμεσα στα βουνά Βίτσι και Γράμμο. Περιβάλλεται από τη ομώνυμη λίμνη της και συνδέεται με την ξηρά μέσω μιας ευρύτερης λωρίδας γης από επιχωματώσεις, δίνοντας την εντύπωση νησιού.

Στην μακραίωνη ιστορία της, μιάμιση χιλιετία από κτίσεως της, γνώρισε πολιορκίες και κατακτήσεις από Βουλγάρους, Νορμανδούς και Τούρκους, διατηρώντας όμως μέχρι σήμερα σημαντικό αριθμό βυζαντινών εκκλησιών, κειμηλίων και αρχοντικών ως τεκμήρια της κατά καιρούς ακμής της, λόγω της επιτυχημένης εμπορίας και διακίνησης των γουναρικών σε σημαντικά κέντρα της Ευρώπης.

m

Η Καστοριά στις 4 εποχές του χρόνου

Χειμερινή Βυζαντινή Αρχόντισσα

Για τους περισσότερους η καλύτερη εποχή να επισκεφτείς την Καστοριά . Τα χιονισμένα βουνά , η παγωμένη λίμνη , το κοντινό χιονοδρομικό κέντρο (22 χιλ. από το Ξενοδοχείο μας ) θυμίζουν περισσότερο την βόρεια Ευρώπη παρά την Ελλάδα του Ήλιου και της θάλασσας.

m

Φθινοπωρινή Βυζαντινή Αρχόντισσα

Η Εποχή που γεμίζει χρώμα όλος ο Νομός, η χαρά του φωτογράφου, των ζωγράφων. Ιδανική εποχή για γαστρονομικές εξορμήσεις μιας και όλα τα φρέσκα τοπικά προϊόντα είναι στην διάθεση των επισκεπτών σε καταστήματα και μαγαζιά σε όλη την πόλη.

m

Ανοιξιάτικη Βυζαντινή Αρχόντισσα

Η ρομαντική διάθεση στο απόγειο της. Η βόλτα στις παραλίες βόρια και νότια είναι επιβεβλημένη.

m

Καλοκαιρινή Βυζαντινή Αρχόντισσα

Ο Παράδεισος των αθλητικών τουριστικών εναλλακτικών δραστηριοτήτων. Από κωπηλασία, κανό, sup, ιστιοπλοΐα στην λίμνη, σε  ορεινά μονοπάτια για τρέξιμο/ πεζοπορία / mountain bike, αναρρίχηση.

m
Change Language
Close